La setmana passada bonÀrea, representada per Antonio Condal, va participar en la jornada Formació i ocupació en els sectors, camí de l’FP Dual organitzada per la patronal lleidatana COELL. En aquesta jornada es va tractar el problema que presenten la majoria d’empreses de Lleida per falta de candidats formats per cobrir llocs de treball qualificats.
L’FP Dual combina la formació en centres educatius amb les pràctiques a l’empresa, sent cada vegada més una aposta de futur per als joves. En el cas de bonÀrea, els cicles formatius es dissenyen a petició de l’empresa i són per a perfils amb sortida laboral. Els col·lectius d’alumnes que participen en la formació dual són treballadors que ja tenim contractats amb nosaltres i pretenen formar-se per aconseguir una formació tècnica i, d’altra banda joves del nostre entorn que després de finalitzar l’E.S.O / Batxillerat busquen formar-se en un perfil tècnic. La inserció laboral de la modalitat dual es situa en un 70%, 20 punts per sobre de la formació professional tradicional. Segons Antonio Condal, la nostra empresa va apostar per aquesta via fins i tot abans de l’existència com a tal de l’FP Dual. Actualment, del total de 4.234 treballadors en plantilla, 884 provenen del camp de la formació professional. D’aquest grup, 300 han entrat a treballar a l’empresa de la mà de la formació dual, amb estudis vinculats directament a les necessitats de la nostra indústria. Dels treballadors que arriben de la formació professional podem destacar 388 electromecànics, 248 administratius, 85 informàtics, 50 tècnics de la indústria alimentària, 47 tècnics agraris i agropecuaris, etc. Actualment els perfils que busquem són cada vegada més tècnics i especialitzats. Destaquem els perfils de manteniment (electromecànics, electricistes i frigoristes), d’informàtics (programadors, digitals, big data), responsables per a la indústria alimentària (encarregats de línies de producció), comercials (màrqueting digital, màrqueting online), administratius, xòfers, auxiliars de geriatria, etc.
bonÀrea defensa el disseny de l’FP adaptat a les comarques i col·labora amb els instituts de la zona en les següents especialitats:
Institut de Guissona – CFGM dual Electromecànica (12 promocions), CFGM no dual Administració/Informàtica (10 promocions), CFGS dual Indústries Alimentàries (6 promocions), en total 270 alumnes titulats dels quals 189 ja treballen amb nosaltres.
Institut Costafreda de Tàrrega – CFGS dual Mecatrònica (10 promocions) i CFGS dual Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (5 promocions), en total 173 alumnes titulats dels quals 121 estan contractats.