Fruit del creixement continuat de totes les activitats de bonÀrea Agrupa, les necessitats de personal han sigut constants, arribant molts anys a la xifra de 200 persones d’increment de plantilla. Aquesta xifra més la rotació ens condueix a unes necessitats anuals d’entre 400 i 500 persones que hem anat cobrint amb diferents estratègies en funció del moment i el perfil de lloc de treball necessitat.

Desprès d’insuficients resultats en la captació de persones d’arreu de la península entre 2001-2008 i tenint en compte que en el  nostre entorn rural l’atur era residual, el reclutament dels perfils  d’operaris  producció, escorxador i sales de desfer es van dur a terme amb la contractació de personal estranger (contractacions via nominativa, via contingent i reagrupaments familiars). Tot i fer algun intent en  la captació de professionals de manteniment per aquesta via, no va ser satisfactori i és per aquest motiu que a partir del 2005 encetem una nova estratègia per a cobrir las necessitats de tècnics de manteniment i altres perfils qualificats:  la col·laboració amb la formació reglada al nostre entorn immediat, Guissona.

Amb l’Institut de Guissona vam iniciar junts un camí que és un model de  referència en l’àmbit educatiu i del treball: la formació dual (l’alternança d’estudiar i de treballar). Aquest model va tenir el seus origen en la formació professional original i ha anat millorant des dels seus inicis fins al punt d’estendre aquesta fórmula als certificats de professionalitat per a joves que volen aprendre un ofici.  Actualment l’INS Guissona imparteix  1 certificat de professionalitat, 3 cicles formatius de grau mig i 1 cicle formatiu de grau superior. La pròpia empresa bonÀrea, com iniciativa privada,  també imparteix 3 certificats més de professionalitat a Guissona.

Dades d’interès

En els darrers 15 anys que fa que bonÀrea i els tres instituts desenvolupen el projecte, més de 778 alumnes dels diferents estudis de formació dual han fet pràctiques a bonÀrea, dels quals 509 s’han incorporat com a treballadors. Aquesta xifra posa de manifest l’èxit de la formació i futura incorporació al món laboral de joves de la Segarra i comarques veïnes.

  • INS Guissona

Ofereix tres cicles formatius de grau mig: electromecànica, gestió administrativa/informàtica i elaboració d’aliments; a més d’un cicle de grau superior d’indústria alimentària i també un certificat de professionalitat de manteniment.

En les diferents promocions hi ha participat 251 alumnes que han fet pràctiques a bonÀrea, 152 dels quals s’han incorporat a l’empresa.

  • INS A. Costafreda de Tàrrega

Ofereix tres cicles formatius de grau superior: mecatrònica industrial, desenvolupament informàtic, i d’administració i finances.

En les 12 promocions de cada cicle, 125 alumnes han fet pràctiques a bonÀrea, 78 dels quals s’han incorporat com a treballadors.

  • INS La Segarra de Cervera

Ofereix tres cicles formatius de grau mig: atenció a persones en situació de dependència, auxiliar d’infermeria i electromecànica; i també un cicle de grau superior d’administració i finances.

Un total de 57 alumnes han fet pràctiques a bonÀrea, 45 dels quals s’han incorporat a l’empresa.

  • Iniciatives privades de bonÀrea

Disposem de tres certificat de professionalitat: indústria alimentària, escola de transportistes i atenció sociosanitària (inaugurat aquest 2022).

Dels 345 alumnes que han fet pràctiques a bonÀrea, 234 s’han incorporat com a treballadors.

Més informació: Estudia i treballa amb nosaltres

 

Imatge de l’exposició dels Cicles Formatius a la Biblioteca de Guissona

Alumnes i professor de la promoció actual del Cicle Formatiu de Grau Superior Processs de qualitat en la indústria alimnetària. Foto: Genís Parareda

1 Comentario
  1. A nivell RH, molt maco !!

Contesta

©2024 O2 bonÀrea

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?